top of page
Pop-Up Acting Studio-logo2.png
acteerbad.png

Thearte organiseert van 19 t/m 20 augustus 2023 een tweedaags acteerbad voor ambitieuze liefhebbers tussen 16 en 40 jaar oud! Dit intensief weekend vormt de ideale voorbereiding voor wie wil auditeren voor een productie of professionele opleiding of gewoon voor wie zichzelf en zijn/haar talent verder wil ontwikkelen.

 

Je kent het wel: je zit in de bioscoop of in het theater en je wordt helemaal meegezogen in het verhaal. Je vergeet dat je in een bioscoop of theater bent. Het lijkt wel alsof je zelf een personage bent geworden waartegen de acteurs praten. Je gelooft alles wat ze zeggen. Ieder woord. Ze ontvoeren je tijdelijk naar hun wereld. En wanneer de vertoning voorbij is, hoor je pas na enkele seconden het applaus om je heen. Je had nog even de tijd nodig om terug naar de echte wereld terug te komen, maar nu is het eerste wat je denkt: dit wil ik ook kunnen. En pats-boem-klets: je bent verliefd op acteren. Die liefde gaan we in deze Pop-Up Acting Studio ruimte geven.

Tijdens het inleidende groepsgesprek op zaterdagochtend gaan we het hebben over de functie en basisprincipes van drama en de verschillende acteertechnieken. Daarna nemen we een duik in een warm acteerbad. Aan de hand van oefeningen en een opgelegde monoloog leren we ‘in het moment’ zijn (en wat dat betekent), analyseren we een tekst en verkennen we de verschillende tools die je kan gebruiken om een geloofwaardige performance neer te zetten. Wie wil mag ook een zelfgekozen monoloog voorbereiden om samen deze tools op toe te passen. We leren personages creëren (transformeren) en gaan dieper in op ‘leren auditeren’. Dat alles met als belangrijkste ingrediënt: plezier tijdens het spelen. Daarnaast wordt er een boeiende gastworkshop voorzien.

ZATERDAG.png

10u - 12u: inleidend groepsgesprek

13u - 15u: workshop acteren

15u - 16u30: gastworkshop

17u - 19u: workshop acteren

ZONDAG.png

10u - 13u: workshop acteren

14u - 15u30: gastworkshop

16u - 19u: workshop acteren

 

Tijdens het weekend krijg je les van acteur/docent Gijs De Corte (Arcadia, Bathroom Stories) en een gastdocent. Klik op de foto voor meer info over Gijs:

gijs.png
overhetweekend.png

Kunstacademie De Poel
Poel 17
9000 GENT

locatie.png
inschrijving.png

De deelnameprijs bedraagt € 160,- en omvat deelname aan het volledige weekend, inclusief verzekering.

Via het ziekenfonds kunt u een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen.

Deadline voor inschrijven is 12 augustus 2023! Er is plaats voor slechts 12 deelnemers.

0 DAGEN TOT EVENEMENT
bottom of page